Ose to soboto znova na evropski parket

Rokometaše Gorenja Velenje v soboto, 11. februarja, čaka prva tekma osmine finala Evropskega pokala. Gostovali bodo pri ciprskem moštvu Sabbianco Anorthosis Famagusta. Povratna tekma na domačih tleh bo na sporedu teden dni kasneje, 18. februarja. Na parket državnega prvenstva se Velenjčani znova podajajo 22. februarja, ko bodo odigrali zaostalo tekmo 12. kroga proti Urbanscape Loki, 26. februarja sledi zahtevno gostovanje pri aktualnih državnih prvakih iz Celja.

Uspešno v drugi del sezone

Rokometni prvoligaši so minulo soboto po nekajtedenskem reprezentančnem premoru ponovno stopili na tekmovalni parket. Velenjčani, ki so po prvem delu sezone s tekmo manj na tretjem mestu lestvice lige NLB dihali za ovratnik Celjanom in rokometašem Trebnjega, so v drugi del prvenstva vstopili na gostovanju v Ribnici, kjer so slavili z 28 : 24.

Varovanci Zorana Jovičiča za počitek niso imeli veliko časa, to soboto jih namreč čaka tekma evropskega pokala, zato so že v sredo odigrali še uvodni obračun 15. kroga lige NLB. Na prvi domači tekmi v letošnjem letu jim je nasproti stala ekipa Maribora. Na papirju lahek nasprotnik, ki se srdito bori za obstanek v prvoligaški konkurenci, je povzročil nemalo preglavic domačinom. Ti so povedli že s sedmimi zadetki (21:14), dobrih deset minut pred koncem, ko je vse kazalo na to, da je zmagovalec že odločen, pa so na plin stopili varovanci Luke Žvižeja, ki so izkoristili nezbranost in napake domačinov. V sami končnici obračuna so se nasprotnikom približali na zgolj zadetek zaostanka (22 : 23). V zadnjih sekundah so imeli ob dveh igralcih manj tudi priložnost za izenačenje, a so Velenjčani ubranili minimalno prednost, si priigrali novi dve točki in se, vsaj začasno, povzpeli na drugo mesto lestvice.