Nova številka Našega časa že na policah

Naš čas, tokrat s tematsko prilogo “Stanovanje, dom, okolica”, vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03 897 17 50.

Smo najmanj evropski igralec, a posegamo tudi čez ocean
Pogovarjali smo se z Brankom Apatom, direktorjem družbe Tiki HVAC, ki bo v Velenju postavila referenčni laboratorij za obnovljive vire energije in proizvodnjo toplotnih črpalk

Zgodba Matjaža Klemenčiča pod arkadami
Majski gost tradicionalnega Klepeta pod arkadami je bil Matjaž Klemenčič. Topolšičan, upokojeni rudarski poslovodja, jamski reševalec, rezervni oficir, član Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje, športnik … Predvsem pa odličen pripovedovalec svoje bogate in zanimive življenjske zgodbe.

Ljubiteljska kultura bogati posameznika in družbo
V organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti se je v sredo začel vseslovenski teden ljubiteljske kulture, v katerem se bo po celi Sloveniji zvrstilo okoli tisoč različnih kulturnih dogodkov, trajal pa bo kar ves mesec.

Umetnost je tiha komunikacija
Velenje je bogatejše za kiparsko in slikarsko zbirko Antona Hermana, ki bo stalno na ogled v Kreativnem centru Čuk.

Velenjčan s hitrimi koraki
Pogovarjali smo se s hitrohodcem Jako Grabnerjem, članom Atletskega kluba Velenje in večkratnim državnim prvakom.

Na Visti požar, nesreča, poškodovani otroci
Kar štiri predpostavke, da je prišlo zaradi množičnega dogodka do številnih nesreč na območju prireditvenega prostora Vista, so organizatorji postavili gasilcem in reševalnim ekipam: eksplozija in požar, padec osebe v jezero, obiskovalec obvisi na ograji razgledne ploščadi ter poškodovani obiskovalci v paniki med občinstvom.

Stara vas bo središče prestrukturiranja regije
V Krajevni skupnosti Stara vas so pripravila praznik krajevne skupnosti, pohod krajanov in proslavo. Kaj so Starovaščani povedali ob prazniku?