Neargumentirano brisanje Bolnišnice Topolšica

Velenje, 27. junija – Razprava o položaju Bolnišnice Topolšica, ki jo ministrstvo za zdravje namerava pripojiti k celjski bolnišnici, se je preselila na seje občinskih svetov. Danes je ob odsotnosti predstavnikov ministrstva o tem razpravljal svet Mestne občine Velenje, ki ministrstvo poziva k odstopu od te namere in k ohranitvi vseh dejavnosti Bolnišnice Topolšica. Izguba, ki je nastala zaradi sanacije pa gotovo ne more biti razlog za tako nepremišljen ukrep.

Včeraj je bila na to temo sklicana okrogla miza, ki jo je v Topolšici pripravila Civilna iniciativa za ohranitev Bolnišnice Topolšica. Tudi tam so se zavzeli za ohranitev bolnišnice s sedanjo usmeritvijo dela.

O položaju Bolnišnice Topolšica bo v sredo razpravljal tudi občinski svet Občine Šoštanj, na območju katere je bolnišnica.

Številni podpisi podpore bolnišnici (že okoli 17.000) vse bolj govorijo o nestrokovnem delu ministrstva, ki trmoglavo in brez doslej predstavljenih strokovnih argumentov skuša s pozicije moči uveljaviti svojo voljo.

Zanimivo je, da Bolnišnica Topolšica trenutno posluje brez izgube in sodi med zgolj tri bolnišnice, ki jim to letos uspeva.