Na Pomladnem sejmu bodo razdelili 1.000 vrečk s semeni sončnic

Festival Velenje pripravlja v soboto med 8. in 13. uro na Titovem trgu Pomladni sejem – prodajno razstavni sejem cvetja, izdelkov domače in umetnostne obrti ter dobrot. Mestna občine Velenje bo letos na sejmu občankam in občanom podarila 1.000 vrečk s semeni sončnic, saj želijo, da bi bilo Velenje še bolj cvetoče in odeto v rumeno-zelene barve mesta.

Ob 10. uri bo obiskovalce sejma pozdravil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, nato bodo začeli pred mestno hišo deliti vrečke s semeni in jih bodo delili, dokler jih ne zmanjka.

V kulturnem programu Pomladnega sejma se bodo predstavili Mlajši pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, folklorna skupina Šmentana muha OŠ Gustava Šiliha Velenje, Otroški pevski zbor Vrtca Velenje, Plesni studio N, Plesna šola Spin, KD Međimurje Velenje, zaplesala bo tudi Grajska gospoda iz Šaleka.

Pred avlo Doma kulture Velenje bodo pripravili dobrodelno dražbo šopkov, ki jih bo za ta namen ustvaril priznan velenjski florist Simon Ogrizek v sodelovanju z Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje. Sredstva, ki jih bodo zbrali s prodajo šopkov, bodo namenili za pomoč prebivalcem Ukrajine.