Na Filipinih izgubila strah pred žuželkami

Tekmovalko v resničnostnem šovu Survival, Velenjčanko Katjo Sešel, so sotekmovalci (pre)hitro poslali domov. Športnica od malih nog ni imela težav s fizičnimi napori iger, izdala jo je »psiha. Le nekaj dni pred našim srečanjem s 23-letno udeleženko ekstremnega resničnostnega šova Survivor, smo si lahko na POP TV ogledali tisti del, v katerem so sotekmovalci Katjo poslali domov. Tisti, ki šov spremljajo redno, so bili zagotovo presenečeni, a Katja danes ve, da se to ne bi zgodilo, če bi bila psihično bolje pripravljena na to, kar jo je čakalo na Filipinih. Ti bodo zanjo tudi po težki preizkušnji ostali pojem raja na Zemlji, z noro lepimi plažami in naravo. In niti malo ji ni žal, da je bila del zgodbe. Katja je športnica od malih nog. V domačem mestu je skoraj 10 let trenirala rokomet. Preden je odpotovala na Filipine, je obiskovala fitnes, več je tudi tekla, a pretiravala s pripravami ni.

Katja ni pričakovala, da bo z nastopom v resničnostnem šovu postala tako prepoznavna med someščani. To jo še vedno preseneča. »Ustavljajo med v trgovinah, na ulici, z mano se hočejo fotografirati, posnela sem video voščilnico za rojstni dan. Mnogi me vprašajo, kako je bilo, res jih zanima. Meni to veliko pomeni,« prizna Katja, ki končuje študij managementa. Trenutno piše magistrsko nalogo, po tihem pa računa, da ji bo morda pri iskanju službe prepoznavnost pomagala.

»Če hočeš sodelovati v tako napornem resničnostnem šovu, moraš biti drzen, ni pa slabo, če si tudi športnik, saj te šport nauči ne le discipline, ampak te tudi psihično okrepi. Na Survivorju je veliko psihičnih pritiskov, zato fizična moč telesa ni dovolj, da si uspešen v njem. Sedaj mi je žal predvsem zato, ker se na igre nisem bolje psihično pripravila.«

Celoten intervju si preberite v današnjem Našem času (št. 42).