Mavrica okusov na ŠCV

Velenje – Včeraj so na Šoli za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje otvorili Mercatorjevo učno prodajalno, ki so jo dijakinje in dijaki poimenovali Mavrica okusov. Gre za nadvse dobrodošlo specializirano učilnico oz. prav poseben učni poligon, kjer bodo dijakinje in dijaki pridobivali nujno potrebna znanja in kompetence, ki jim bodo omogočala lažje vključevanje v delovni proces v času opravljanja praktičnega usposabljanja pri delodajalcih, pa tudi kasneje, ko bodo vstopili na trg dela in svojo poklicno pot.

Manica Zupanič, direktorica maloprodaje za V Slovenijo v Mercatorju je ob otvoritvi med drugim povedala: »Z učnimi prodajalnami želi Mercator vzpostaviti dolgoročno sodelovanje s šolami za promocijo poklica prodajalec. Učne trgovine so  v celoti opremljene in založene z izdelki, imajo tudi blagajno, ki deluje, in tako dodatno omogočajo kakovostno učenje bodočih prodajalk in prodajalcev.

Mercatorjeve prodajne inštruktorice med letom obiščejo učne prodajalne, jih posodabljajo in sodelujejo tudi v učnem procesu ob predstavitvi poklica prodajalec ter pri izobraževanju s področja prodajnih veščin in sodobnih prodajnih orodij.«