Kako do prihrankov toplotne energije

Prehod na nove vire ogrevanja ne bo uspešen brez aktivnega sodelovanja in ukrepov občanov na svojih domovih, zato bo v torek, 30. maja, ob 17. uri v prostorih Vile Biance potekal generacijski forum, kjer bodo predstavili, kako bo potekala preobrazba daljinskega ogrevanja, ki jo moramo speljati, kaj nas v zvezi s preobrazbo čaka v prihodnjih mesecih, kako lahko posameznik z različnimi ukrepi vpliva na zmanjšanje stroškov in tudi, kaj bomo morali vsi občanke in občani narediti zaradi preobrazbe. Režim ogrevanja bo treba prilagoditi, zaradi česar bodo nekateri ukrepi v stanovanjih, hišah nujni.

Prikazali bodo, kakšen je energetski prihranek že saniranega bloka v Velenju in kakšne so možnosti sofinanciranja takšnih sanacij. Predstavnica upravnikov bo predstavila, kako se z vsem tem soočajo upravniki, prikazali bodo postopke  pridobivanja subvencij na strani upravnika in etažnih lastnikov. Predstavili bodo tudi delovanje naše energetske pisarne in odprli številne druge teme s področja ogrevanja, ki so v teh dneh zelo aktualne.

Na forumu bodo sodelovali direktor Urada za spodbujanje zelenega prehoda z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo Klemen Košir, direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori, direktor Komunalnega podjetja Velenje mag. Gašper Škarja, direktor zavoda KSSENA Boštjan Krajnc, predstavnik Ekosklada Robert Špegel, predstavnica upravnikov iz podjetja Habit Jožica Borovnik, predstavnika Fakultete za strojništvo doc. dr. Tine Seljak in prof. dr. Andrej Kitanovski ter vodja Energetske pisarne Mestne občine Velenje Adnan Ajšič.