Iz Trebnja sklonjenih glav

Trebnje – V prvem krogu nove klubske sezone sta se danes pomerili najboljši ekipi lanskega prvenstva Trimo Trebnje in Gorenje Velenje. Derbi je bil po pričakovanju izenačen, odločile so ga malenkosti, zmagovalec pa ni bi znan do zadnjih sekund tekme. Aktualni prvaki iz Velenja so imeli nekaj sekund pred koncem priložnost, da bi z Dolenjske odnesli točko, toda je niso izkoristili in so tako kot lani dvorano v Trebnjem zapustili sklonjenih glav.

Že v prvem polčasu sta imeli ekipi dobre in slabe trenutke. Začetek je pripadel gostiteljem, ki so prišli do dveh golov prednosti, to prednost bi lahko še povišali, a z igralcem več niso odigrali najbolje. To so gosti znali kaznovati, vratar Emir Taletovič je z golom poskrbel, da so Velenjčani pri rezultatu 6:7 prvič povedli, malo pozneje imeli tudi tri gole prednosti, a na odmor sta ekipi odšli z izidom 14:14.

Izenačen boj se je nadaljeval v drugem delu, v katerem sta ekipi zaigrali precej bolje v obrambi. Pred zadnjimi desetimi minutami so si tri gole prednosti priigrali gostitelji, toda to ni bilo dovolj za mirno končnico. Velenjčani so jih hitro ujeli, izenačili na 22:22, a jih je na koncu zapustila sreča in ob rezultatu 25: 24 so vknjižili prvi poraz.

Prihodnji teden ose gostujejo v Škofji Loki.