Gostovanje za v pozabo

Rokometaši velenjskega Gorenja so v torek znova stopili na evropski parket. Na Danskem so se v prvem krogu glavnega dela evropske lige, kamor so se uvrstili skozi šivankino uho, pomerili s tamkajšnjim prvoligašem Skjernom. Danska zasedba je na domačih tleh napolnila velenjsko mrežo in z visoko zmago (45 : 31) upravičila vlogo favorita.
Že v prvi minuti srečanja so se Velenjčani znašli v težavah, z igrišča je odšepal Urban Pipp, ki tudi sicer kadrovsko nekoliko podhranjeni zasedbi ni mogel več pomagati. Gostje so kljub temu dobro odprli obračun, povedli s 3 : 1 in v uvodnih minutah držali stik s tekmeci, a so ti v nadaljevanju izkoristili obrambe razpoloženega domačega vratarja Winklerja, kaznovali zapravljene napade velenjskih rokometašev in si na krilih Joaquima Nazare in nekdanje ose, Senjamina Burića, še pred koncem prvega polčasa priigrali zajetno prednost (21 : 12). Izbranci Zorana Jovičića so zaostanek do odmora nekoliko stopili (16 : 22), vendar rešitve za hitro igro Dancev tudi v nadaljevanju obračuna niso našli. Skjern je še naprej polnil velenjsko mrežo, v 40. minuti prišel že do dvomestne prednosti (32 : 22) in razblinil vse dvome o zmagovalcu. Vodstvo je v končnici srečanja še zvečal, na koncu pa z visoko razliko na svoj račun dodal dve točki.
»Danes nismo imeli energije, kar se je videlo od začetka tekme. Nismo upoštevali niti stvari, za katere smo se dogovorili. Med tekmo smo zaradi poškodbe ostali še brez Urbana Pippa in Petra Šiška in priložnost za igro so tako dobili tisti z manjšo minutažo. Domačini so danes zasluženo slavili, mi pa misli zdaj usmerjamo na tekmo s Svišem,« je po srečanju povedal Zoran Jovičić. Njegova ekipa v skupini 2 zaseda zadnje mesto. Na svojem računu ima točko, ki jo je v glavni del prenesla s tekme skupinskega dela, ko je remizirala s švedskim Sävehofom. Švedi s tremi točkami zasedajo tretje mesto, na vodilnih mestih pa sta s po štirimi točkami Skerjn in Nexe. Prav proti Našicam, zasedbi nekdanjega trenerja os Branka Tamšeta, bodo naslednji torek točke v Rdeči dvorani lovili Velenjčani.