Gostinski kruh ni najlažje zaslužen kruh

Mitja Acman je v srcu barman, ki rad preizkuša nove stvari. Slaba stran poklica je, da imaš malo prostega časa. Dve leti epidemije sta bili dober izziv. Z gostinsko dejavnostjo se Mitja Acman iz Skorna pri Šoštanju ukvarja že trideset let, njihova družinska gostilna pa ima že štiridesetletno tradicijo. Je večkratni državni prvak v mešanju koktajlov, trikrat se je udeležil tudi svetovnega prvenstva. Največji uspeh je dosegel v Tokiu, kjer je leta 1996 osvojil drugo mesto. Še danes se rad udeleži kakšnega barmanskega tekmovanja, zdaj pogosteje kot sodnik, kot tekmovalec redkeje, saj je z gostinsko dejavnostjo veliko dela. Mlajšim generacijam pa s svojim znanjem rad pomaga in jih uvaja v posel, za katerega je dobro biti kreativen, drzen in spreten.

»Gostinski kruh ni najlažje zaslužen kruh, je pa to način življenja,« med drugim pove Mitja Acman.

Intervju najdete v Našem času, št. 13/22, ki je izšel 31. marca. Kupite ga lahko tudi v Trafiki24.