Gorenje Velenje v boj za najboljše štiri

Foto: RK Gorenje

Velenjski rokometaši bodo jutri, 25. marca, na domačih tleh odigrali še drugo tekmo četrtine finala pokala Evrope. Črno-rumeni proti močni ekipi Vojvodine, na povratni tekmi doma lovijo zadetek zaostanka in imajo povsem realne  možnosti za napredovanje v polfinale.


Žreb varovancem Zorana Jovičića v četrtfinalu Evropskega pokala EHF ni bil najbolj naklonjen, saj jim je namenil moštvo Vojvodine, enega od glavnih favoritov za končni naslov. »Vojvodina je že iz preteklih let dobro sestavljena ekipa, ki se je pred in med to sezono še dodatno okrepila. Sestavljena je iz zrelih, izkušenih igralcev in mladih perspektivnih rokometašev. Na vseh pozicijah imajo dva do tri igralce. Gre torej za spoštovanja vredno ekipo,« pravi strateg Našic in Velenjčan, Branko Tamše. »Igrajo zelo hiter in atraktiven rokomet. Odlično se znajdejo v obrambi 6:0 in 5:1. Zaradi širine in kvalitete igralcev so nevarni iz vseh pozicij. Zunanja linija dobro razigrava krila in krožnega napadalca, hkrati pa so zelo nevarni s strelom od daleč,« dodaja slovenski trener, ki si kruh že nekaj let služi na Hrvaškem.

Velenjčani bodo v Rdeči dvorani po porazu na prvi tekmi (30:31) lovili zaostanek gola, možnosti za napredovanje med najboljše štiri so tako še povsem odprte.

»Ekipa Vojvodine nas na prvi tekmi ni presenetila. Mislim, da smo jih dobro analizirali in se kljub pomanjkanju časa dobro pripravili. Našo igro smo morali, zaradi manjka igralcev, samo nekaj ur pred tekmo prilagoditi. Menim, da je bila ravno kratka klop naša največja slabost, kljub temu pa so fantje držali ritem tekme vseh šestdeset minut.« je prvo tekmo komentiral strateg Velenjčanov, Zoran Jovičić. »Zadnji dve tekmi smo odigrali v visokem ritmu. Fantom nimam česa zameriti, igrajo dobro in dajejo svoj maksimum, kar je tudi moj cilj. Ekipa Vojvodine je kakovostna, fizično so zelo dominantni, imajo širino in izkušnje. Čaka nas še ena zelo težka tekma in moja želja je, da tudi tokrat damo svoj maksimum in prikažemo našo najboljšo igro. Upamo na polno dvorano, saj nam navijači vedno dajo še dodatno energijo,« je še dodal.

Tekma v Rdeči dvorani se bo začela ob 18. uri, rokometni spektakel pa bo začinjen z žrebom – 4 obiskovalci bodo nagrajeni z ogledom finala poletov v Planici. (SZJ RK Gorenje Velenje)