Generacijski forum

Velenje – Mestna občina Velenje je organizira že tretji generacijski forum, ki bo poteka na temo izobraževanja. Pripravili so ga v sejni dvorani Mestne občine Velenje, omogočili pa so sodelovanje tudi prek spletne platforme Zoom.

Ker se Šaleška dolina in celotna SAŠA regija pripravlja na prestrukturiranje, se v MO Velenje seveda pogovarjajo tudi o možnostih prilagoditve procesa izobraževanja, zato je njihova želja, da so povezovalni člen med izobraževalnimi institucijami in gospodarstvom, da torej tudi na ta način postavijo dobre temelje za nadaljnji razvoj mesta in regije.

Ob svetovnem dnevu študentov, ki ga obeležujemo 17. novembra, so zato na pobudo župana Mestne občine Velenje Petra Dermola, organizirali že tretji generacijski forum pod naslovom Izobraževanje za prihodnost, na katerem so predstavili različne poglede na izobraževanje v občini. K sodelovanju so povabili tako udeležence izobraževanj na različnih stopnjah kot tudi vodje izobraževalnih ustanov, gospodarstvenike, obrtnike in predstavnike ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.