Generacijski forum predstavil poklice prihodnosti

Velenje, 30. maja – Iskani poklici v podjetjih, ki so se predstavila na generacijskem forumu v Velenju, so inženir različnih strok, prodajnik, informatik, mehatronik, elektrotehnik, farmacevt, farmacevtski tehnik, zdravnik.
Tudi v Šaleški dolini se podjetja razvijajo, spreminjajo, nastajajo nova in iščejo kadre. Katere, koliko, kaj jim bodo nudila, kaj bodo želeli in pričakovali mladi strokovnjaki – na vsa ta in še druga vprašanja so na generacijskem forumu odgovarjali predstavniki iz podjetij Vonpharma, ErgoPharma, Malinca, Artes, Mega M, Skaza, Tiki Hvac in Kemijskega inštituta.
Zaposliti želijo mlade, ki razmišljajo s svojo glavo, so inovativni, radovedni, motivirani in samoiniciativni. »Nabirajte praktična znanja z različnih področij, iščite svoj poklic v hobijih, na potovanjih, projektih prek programov Erasmus, pojdite po šolanju po dodatno znanje in izkušnje v tujino in se vrnite,« so svetovali.

Konkretno katere profile najbolj potrebujejo?

Na farmacevtskem področju oz. pri proizvodnji prehranskih dopolnil stavijo na zdravnike, ki bi se bolj usmerili v preventivo, in farmacevte, farmacevtske tehnike. »Povpraševanje po digitalizaciji in avtomatizaciji procesov je ogromno, področje se razvija zelo hitro, torej iščemo elektrotehnike, računalničarje, informatike, mehatronike,« pravijo v Mega M.
Podjetje Skaza potrebuje tehnični kader, Tiki Hvac je mednarodno podjetje, iščejo kadre, ki znajo več tujih jezikov, seveda pa prodajnike, inženirje, razvojnike, a trenutno so najbolj iskani inštalaterji in serviserji.
Kemike, kemijske inženirje, mlade, željne razvojno-raziskovalnega dela na številnih projektih, želijo zaposliti na Kemijskem inštitutu.