Festivalski turizem prinaša nove priložnosti

MO Velenje v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline in drugimi javnimi zavodi intenzivno pripravljajo promocijsko ponudbo Velenja v želji, da bi se gostje festivala MetalDays, ki bo v Velenju potekal med 30. julijem in 5. avgustom, v mestu čim bolje počutili. Povečan obisk obiskovalcev festivala tako lokalnim ponudnikom kot občanom ponuja možnosti za nadgradnjo obstoječe turistične, namestitvene in gostinske ponudbe ter posledično dodaten zaslužek. Občanke in občane želijo čim bolje informirati o priložnostih, ki jih festival omogoča, zato so aktivnosti lokalne skupnosti z namenom pravočasnega obveščanja o dogajanju predstavili na zborih krajanov v Stari vasi, Pesju in Škalah.

Z organizatorjem festivala MetalDays in Policijsko postajo Velenje so se odločili, da zaradi boljšega nadzora in varnosti območje ob plaži in glavno parkirišče z Visto ogradijo in bo na voljo izključno za udeležence festivala. Veljal bo tudi drugačen prometni režim, o katerem bomo še obveščali.

Na festivalu MetalDays, ki bo trajal sedem dni, se bo program na enem izmed 6 odrov začel vsak dan ob 14. uri in bo trajal do 1. ure zjutraj. Na dan se bo odvilo 5 koncertov različnih glasbenih skupin iz cele Evrope, nastopile bodo tudi 3 velenjske skupine KAOZ, INMATE in SNØGG.

V dopoldanskem času bodo imeli gostje možnost, da si ogledajo pestro ponudbo mesta. Posebna linija avtobusnega prevoza Lokalc bo v dopoldanskem času vozila po turističnih točkah (center, muzej, galerija), posebna bo ponudba za izposojo koles Bicy, k sodelovanju pa so povabljeni tudi izvajalci taksi storitev, ki bodo na voljo za morebitne dodatne prevoze. S posebnim obvestilom so lokalni organizatorji nagovorili trgovce in gostince, da se lahko pravočasno pripravijo na povečano število obiskovalcev in turistov, s priporočilom, da premislijo tudi o kakšni posebni ponudbi. V sklopu festivala MetalDays bo lokalnim ustvarjalcem in umetnikom omogočena promocija in možnost za dodaten zaslužek na rokodelski tržnici na stojnicah v ograjenem prostoru festivala.

Občani, ki so se odločili registrirati kot sobodajalci in želijo svojo nepremičnino oddati gostom festivala, lahko svojo nepremičnino vpišejo na spletni strani www.visitsaleska.si (https://www.visitsaleska.si/en/accommodations/). Ponudba namestitvenih kapacitet je povezana s spletno stranjo organizatorja festivala (https://www.metaldays.net/explore-saleska-valley) in tako vidna širšemu krogu potencialnih gostov.

V tedniku Naš čas in na Facebook profilu Mestne občine Velenje že nekaj tednov zapored objavljamo posebno kolumno na temo MetalDays, v kateri različni avtorji razkrivajo svoje poglede na festival, postavljajo temelje za organizacijo večdnevnih množičnih festivalov, razbijajo predsodke ter odkrivajo nove možnosti in priložnosti za rast in turistični razvoj Viste, Velenja in Šaleške doline.

Po festivalu bo med občani izvedena anketa, s katero bodo pridobili javno mnenje in vtise lokalne skupnosti o prvi izvedbi festivala MetalDays v Velenju.

Več o festivalu MetalDays: https://www.visitsaleska.si/sl/events/metaldays/ in https://www.metaldays.net/

Organizator festivala je podjetje One Happy Turtle, d. o. o., ki ga zastopajo Slobodan (Boban) Milunović, Nika Brunet Milunović in Rajko Fajmot.