Družinski dan prestavljen na 21. maja

Lansko leto je Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje skupaj s soorganizatorji prvič pripravila Družinski dan v Sončnem parku. Zgodil se je prav na mednarodni dan družin. Letos so prireditev načrtovali 14. maja, a so jo zaradi slabe vremenske napovedi prestavili za teden dni, na nedeljo, 21. maja 2023.

Pestro dogajanje, ki bo namenjeno druženju vseh generacij, se bo začelo ob 10. uri, ko bodo v Sončnem parku in okolici Vile Rožle zaživele različne ustvarjalnice, menjalnica igrač, zeliščarna, delavnica z odtisi drevesnih debel, poslikave obrazov in številne športne in zabavne igre. Zavod za turizem Šaleške doline bo poskrbel za predstavitev družinam namenjene turistične ponudbe Šaleške doline.

Ob 10.30 uri skupaj z Zvezo prijateljev mladine (ZPMS) Slovenije vabimo na ogled brezplačne predstave za otroke. Na odru na ploščadi pri sončni uri bo Družinsko gledališče Kolenc uprizorilo predstavo Maček Muri išče kroniko, ki jo ob 70-letnici delovanja Šalečanom poklanja prav ZPMS!

Družinski dan bo potekal do 13. ure, prireditev, ki bo postregla še z nekaj presenečenji, pa bo povezoval Boštjan Oder. V nedeljo, 21. maja vabljeni v Sončni park, na zabavo za vso družino.