Dobro je biti pomemben, še bolj pomembno pa je biti dober

Sredi februarja smo se tudi pri Našem času pridružili akciji slovenskih regionalnih časopisov Ljudje odprtih rok. V njej smo s pomočjo bralcev Sloveniji predstavili kar 49 dobrih ljudi iz vseh regij, izmed katerih so bralci časopisov Dolenjski list, Štajerski tednik, Celjski tednik, Naš čas, Primorske novice, Svet24 in Vestnik izbrali sedem kandidatov. Z vašo pomočjo bomo izbrali enega, ki mu bo pripadal laskavi naziv Dobrotnik leta 2022. Z glasovnico lahko zanje glasujete do 17. aprila.

Izbrali ste Katarino Praznik

Z glasovnicami v Našem času ste lahko en mesec glasovali in izbirali med tremi imeni: Andrejem Cvernjakom, Katarino Praznik in Barbaro Kelher.
Največ glasovnic je prispelo za Katarino Praznik, uspešno plavalko Plavalnega kluba Velenje, ustanoviteljico plavalne skupine otrok s posebnimi potrebami Delfinčki, profesorico športne vzgoje na Srednji zdravstveni šoli v Slovenj Gradcu. Je torej regijska zmagovalka in se je uvrstila med sedem regionalnih zmagovalcev.
V pogovoru pa je strnila misli in razmišljala: »Ogromno truda, ur sem vložila v to, za kar danes lahko rečem, da mi uspeva, hkrati pa je to priznanje tudi potrditev mojega dela s strani družbe. V sebi vem, da delam dobro delo, ker sem ob tem srečna, ko dobiš priznanje še s strani družbe, pa je – ne bom rekla poplačano, ker je to že prej –prijeten občutek.
Tudi pri svojih delfinčkih ugotavljam, kako srečni so, ko se vrnemo s kakšnega tekmovanja in doživijo sprejem v svojem kraju, okolju. Zato lahko rečem, da sem tudi jaz srečna, ker je družba v Velenju spoznala mene in moj kakovostni prispevek. Ko se odločiš za neko prostovoljsko delo, ne razmišljaš o pozornosti javnosti. Če ti to delo pade na dušo, ga z veseljem opravljaš naprej. Kasneje spoznaš, da je lepo, da te družba priznava. Upam, da me bodo Velenjčani v novem krogu glasovanja na nacionalnem nivoju podprli. Mnogi me poznajo, zato upam na najboljši izid in da bom tako lahko še širše predstavila svoje delo.«