Dijaki ŠCV odlični na kulinaričnem tekmovanju

Na Braču je med 19. in 23. marcem 2024 potekal že XIX. Mednarodni kulinarični festival gastronomije in turizma na otoku Brač. V letošnjem letu je sodelovalo 600 tekmovalcev iz več kot 30 držav.

Šola za storitvene dejavnosti je s tekmovalci tudi tokrat pokazala svoje »Bisere mora«, saj se je v njihovih rokah enkrat zasvetilo srebro, zlato pa kar štirikrat.

Dijakinja Saška Miklavžina iz programa gastronomija je pod mentorstvom Marijane Novak svoje veščine predstavljala v kategorijah piščančje in ribje jedi, obe sta ji prinesli zlati kolajni.

Pod vodstvom Simone Pompe je Saška Miklavžina žirijo navdušila še z jedmi za sladokusce in tako v kategoriji restavracijske slaščice kot v kategoriji izložbene torte v obeh osvojila zlati kolajni.

Kot absolutna zmagovalka vseh štirih kategorij je dijakinja Saška Miklavžina prejela prestižni pokal za največ osvojenih točk v tekmovanju in si prislužila težko prigarani naziv Najboljši junior chef, zahvala gre tudi mentoricama Simoni Pompe in Marijani Novak.

Svoje znanje sta na mednarodnem tekmovanju prvič preizkusila tudi dijaka Mark Urbanc in Tim Finkšt iz programa gastronom hotelir, ki sta pod vodstvom mentorjev Simone Pompe in Janeza Jevšnika v kategoriji priprave celotnega menu-ja osvojila drugo mesto in domov odnesla srebrni kolajni.

Skupaj so dijaki ŠSD na XIX. tekmovanju Biseri mora prejeli štiri zlate in eno srebrno kolajno ter ponovno dokazali, da se lahko s svojim znanjem kosajo z najboljšimi gastronomskimi mojstri v Evropi.

Izjemno ponosni smo na vse dijake, ki jim iskreno čestitamo, mentorjem pa izrekamo posebno zahvalo za strokovno opravljeno nalogo.