Casting vabil v Šoštanj

Ribiška družina Paka Šoštanj je prejšnjo soboto  izpeljala mednarodno tekmovanje v castingu, zaključno tekmo v pokalu Alpe Donava.
Casting ima v Šoštanju bogato tradicijo, travnati poligon ob Domu ribičev omogoča izvrstno izvedbo, domačini pa imajo v svojih vrstah spet odlične tekmovalce. Prvo evropsko prvenstvo so gostili leta 1985, potem je bilo vmes zatišje, znova pa so na veliko opozorili nase z organizacijo mladinskega svetovnega prvenstva leta 2010, ki so se ga udeležile ekipe sedemnajstih držav.

»Na podlagi tega tekmovanja smo dobili vsako leto zaključek svetovnega pokala v Šoštanju. Letos poteka tukaj šestič. Spremenila se je lokacija. Z ureditvijo travnika smo se z nogometnega stadiona pod Vilo Široko lahko preselili ob Šoštanjsko jezero,« pripoveduje predsednik Franc Ravnjak.
Sobotnega zaključka se je udeležilo osem reprezentanc. »Tukaj so vsi svetovni prvaki, ki so to postali na pravkar končanem svetovnem prvenstvu na Češkem in to je veliko priznanje za nas organizatorje,« je povedal vodja tekmovanja Boštjan Bizjak.

Posebej veseli in ponosni so, ker imajo tudi v svojih vrstah znova odlične tekmovalce. Med njimi je Tim Vertačnik iz Florjana, za katerega pravijo, da je nova zvezda svetovnega castinga. Za casting se je navdušil, ko je tekmovanje kot gledalec gledal prvič. Začel je s treningi, pokazal veliko vneme, spretnosti, se hitro učil in prav tako hitro tudi uvrstil v mladinsko reprezentanco, s katero je nastopil na svetovnem prvenstvu na Češkem in dosegel vidne rezultate, tri četrta mesta, v skupnem seštevku pa je bil peti, s čimer se je uvrstil v člansko reprezentanco. Najbližje mu je disciplina »muha – cilj«. »Muharjenje mi je najbolj všeč in mi za zdaj tudi najbolj gre.« Za svoje uspehe pravi, gre zahvala Ribiški družini Paka, ki ga podpira, in trenerjema, očetu in dedu.