Baloni v Šmartnem

Minulo soboto je bilo na območju restavracije OPA Resort v bližini športno- rekreativnega centra Gavce – Veliki Vrh znova zelo živahno, nekaj posebnega. Tu sta namreč omenjena restavracija in Balon klub Bizon iz Šentjurja pripravila sprejem za tri slovenske pilote s posadkami, ki so tekmovale na nedavnem 24. FAI Svetovnem prvenstvu s toplozračnimi baloni v Murski Soboti. Igor Centrih, lastnik restavracije, je dogodek poimenoval kar Svetovno prvenstvo v toplozračnih balonih po svetovnem prvenstvu.

Lepo število toplozračnih balonov je napolnilo prostor za pristajanje in vzletanje. Njihovo polnjenje je bilo za tiste, ki tega nimajo priložnosti videti pogosto, prava atrakcija. Med baloni pisanih barv je še posebej izstopal črn, ki ga je šentjurskemu klubu predalo v uporabo podjetje Panasonic. Služil bo predvsem za šolanje mladih pilotov in pilotk.

Baloni klubov iz Maribora, Velenja, Šentjurja, Bakovcev in sprejem na svetovnem prvenstvu sodelujočih treh pilotov s posadkami pa niso bili edina atrakcija sobotnega dogajanja na območju restavracije. V okolju so namreč snemali resničnostni šov Poroka na prvi pogled Planeta TV, Miki Vlaović (skupina Victory) pa je snemal videospot.