Angleška različica virusa se širi

Foto: Pixabay

V torek so v Sloveniji po vladnih podatkih opravili 5316 PCR testov in potrdili 1089 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 20,5-odstoten. V bolnišnicah so zdravili 546 covidnih bolnikov, med njimi jih je bilo 105 na intenzivni negi. V torek je umrlo deset bolnikov s covidom-19. V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) in Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo so doslej potrdili 35 primerov angleške različice novega koronavirusa. 21 okuženih pred okužbo ni bilo v tujini, torej so se okužili v Sloveniji.

V Saša regiji je bilo včeraj v Velenju 15 okužb, v Šoštanju 3, v Šmartnem ob Paki 4, v Mozirju 3, v Nazarjah, na Rečici ob Savinji, v Gornjem Gradu in na Ljubnem pa po en primer okužbe. 

V nam bližnjih občinah pa je bil v Črni na Koroškem in na Prevaljah po en primer okužbe, na Ravnah na Koroškem 4, v Dravogradu 1, v Slovenj Gradcu 5, v Vitanju 3, na Dobrni 2, v Vojniku 4, v Celju 30, v Žalcu 13, na Polzeli 2, v Braslovčah 3, v Preboldu, na Taboru  in na Vranskem pa po en primer okužbe.