Na Premogovniku še ni padla odločitev

Sindikalno vrenje na Premogovniku se nadaljuje, saj na sestanku s poslovodstvom, 23. februarja, še niso našli skupnega jezika. Za njimi so tako štiri pogajalska srečanja, obe pogajalske strani pa sta si  vzeli še nekaj dni časa, da proučita ponujene predloge. Sindikat SDRES je ponudil v podpis pogodbo o sprejemu podjetniške kolektivne pogodbe (dvostranski podpis obstoječe KPPV), do katere se bo poslovodstvo, kot pravijo v sindikatu, opredelilo najpozneje do 8. 3. 2018, saj želi predlog Pogodbe predstaviti nadzornemu svetu PV, ki bo zasedal, 5. marca.

V primeru negativnega odgovora poslovodstva pravijo v sindikatu SDRES( zanj Asmir Bečarević), ostanejo tri možnosti, ki jih bo sindikat, vključno z dosedanjo ponudbo poslovodstva, v prihodnjih dneh predstavil zaposlenim in se opredelil ali:

  • Podpišemo ponudbo poslovodstva, ki je brez kakršne koli dodane vrednosti in se odpovemo tistemu, za kar smo bili v preteklosti prikrajšani
  • Razpustimo stavkovni odbor, se o nekaterih zahtevah poskušamo dogovoriti v okviru skupnih pogajanj za spremembo KP HSE in KPPS  (ki bodo veljale od dne podpisa), vložimo tožbe, podamo prijave na ustrezne službe, kar je dolga pot za dosego ciljev in draga za podjetje.
  • Stavka, kar je hitra pot za dosego cilja in zelo draga za podjetje.«

Bečarevič še dodaja: »Pričakovali smo bili, da bomo v duhu socialnega dialoga za mizo poiskali srednjo pot, a smo naleteli predvsem na omahovanje in zavlačevanje.«