37. AMTK Rally Velenje

Za vse adrenalinske navdušence bencinskih hlapov bo ta vikend, 27. in 28. maja, zelo živahen, saj se bodo dirkači pomerili na 37. reliju Avto moto turing kluba Velenje. Letošnje leto je za klub posebno, saj praznujejo 40 let obstoja. S 37 izvedbami dirke velja avtomobilsko tekmovanje za eno z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.

Zanimivo bo videti, kako bo letos podaljšana trasa vplivala na potek relija. Na sporedu bo kar 12 hitrostnih preizkušenj, ki so resda kratke, a zahtevajo tudi sposobnost hitre zbranosti ob vsakem štartu. Prijavljenih je sto tekmovalcev.

»Vremenska napoved kaže spremenljivo vreme, nas čaka tudi loterija z gumami. V dežju je bil lani v Velenju odličen Mark Škulj, ki se je prebil celo na stopničke v skupni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva,« pove Simon Lenko, predsednik AMTK Rally Velenje. V petek in soboto, 27. in 28. maja, bodo zaradi dirke občasne zapore cest v Gaberkah, Zavodnju, Skornem, Ravnah pri Šoštanju, Šentilju in Vinski Gori. Obiskovalce prosijo, da se ne vozijo in gibljejo po cesti, kjer bo potekala dirka. »Prireditev si lahko ogledajo z varnega in primernega mesta ob progi. AMTK Velenje bo ob 40. obletnici delovanja priredil tudi rock’n’roll koncert s skupino The Hišn Band, ki bo na Letališču Lajše v petek ob 20. uri,« še povabi Simon Lenko.