Gorenje tesno zmagalo v Kopru

Koper – Pred rokometaši Gorenja Velenja je bila danes ena od zelo zahtevnih tekem in sicer srečanje s Koprom v gosteh. Da je bilo res tako, so igralci dokazovali vso tekmo. Kljub temu pa je Koper moral pred domačimi gledalci priznati premoč ekipi Gorenja, ki je zasluženo, a tesno zmagala s 26:25.

Za Gorenje je bila ta tekma tudi preizkus za sredino tekmo s Celjani, deseta zaporedna zmaga – nazadnje so izgubili 9. oktobra lani – pa je zanje lepa spodbuda pred velikim derbijem. Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni je ekipa Celje Pivovarna Laško dobila z dvanajstimi zadetki razlike.

Velenjčani so v Kopru vodili vseh 60 minut. V prvem polčasu so imeli večkrat tri zadetke prednosti, vendar se jim ni uspelo odlepiti, podobno pa tudi v nadaljevanju, ko so že v startu pobegnili na 15:11. Koprčani so jih skoraj ujeli pri 17:18 (45. minuta) ter pri 21:22 (55.), toda gostje so niso zmedli. V zaključku tekme sta najprej zadela Miha in Aleks Kavčič, vse dvome o zmagovalcu pa je dobre tri minute pred koncem razrešil prvi strelec tekme Vlado Matanović (9 zadetkov), ko je zadel za 25:22. V zadnjih minutah so Koprčani poskrbeli le za lepotni popravek poraza.