Počitniško varstvo za mlajše šolarje

Velenje, 13. junij – Poletje ni le čas radosti, ko si iščemo in se odpravljamo v svoj kotiček za kar najbolj prijetno preživljanje prostega časa. To je tudi čas, ko starši zaskrbljeno pogledujejo na svoje otroke, ker ne vedo, kako naj jih zaposlijo v času, ko ni pouka, sami pa so v službi. Te dileme se bolj ali manj zavedajo tudi na občinah in ponekod skušajo svojim občanom na različne načine pomagati.

Na spletni strani Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje https://www.vilarozle.si/novice/2018/poletno-pocitnisko-varstvo-prijavnica je tako objavljena prijavnica za poletno počitniško varstvo, ki ga bodo zagotavljali ob delavnikih v juliju in avgustu od 7. do 16. ure. Namenjeno je otrokom iz Velenja in Šoštanja od zaključenega prvega razreda pa do vključno petega razreda osnovne šole (starih od 6 do 10 let).  Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka znaša 20 evrov, vključuje pa tudi sadno malico in kosilo.

Počitniško varstvo otrok bodo skupaj izvajali Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje (MZPM), Mladinski center Velenje (MCV) in Športna zveza Velenje (ŠZV). Zanimanje staršev je veliko, saj so že prvi dan vpisali več kot 50 otrok. Vsak teden bodo organizatorji v počitniško varstvo sprejeli do 25 otrok, prednost pri sprejemu imajo otroci zaposlenih staršev, ki poleti varstvo res potrebujejo. Večino počitniških tednov, od 2. 7. do konca avgusta 2018, bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle, dva tedna, od 30. 7. do 10. 8., pa v prostorih Mladinskega centra Velenje na Efenkovi 61.

Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka znaša 20 evrov, razen za zadnji teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Otroško mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, zato bo cena za ta teden 30 evrov. V Otroško mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, ki bodo prav tako imeli organizirano prehrano.