Pika vabi na jezero

Mali in veliki prijatelji najmočnejše, najbolj pogumne, srčne, navihane, bistre in sproščene junakinje Pike Nogavičke so se včeraj razveselili uradnega začetka 29. Pikinega festivala, ki letos poteka pod geslom Kraljestvo živali. Pika je prevzela lento in župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča znova pregovorila, da ji za en teden prepusti mesto. Zakaj pa ne, pravimo v Velenju, saj Pika k nam privabi številne obiskovalce, ki jih ne očara le festival, pač pa tudi pestra turistična ponudba mesta in okolice. Predvsem pa razširja obzorja, navdihuje otroke in odrasle, povezuje skozi aktivno preživljanje prostega časa, izobražuje in razsipa radost.

Pikina dežela ob Velenjskem jezeru nudi stotero izkušenj in doživetij, ki bodo tako otrokom in odraslim razkrivale osupljive zanimivosti iz kopenskega, vodnega in zračnega živalskega kraljestva. Vse do sobote, 29. septembra, bodo obiskovalci lahko krepili domišljijo in urili ročne spretnosti na ustvarjalnih delavnicah na temo treh živalskih kraljestev.

Pika vsako leto izbere tudi eno izmed žensk, ki sledijo njenemu vzoru, za častno pokroviteljico festivala in jo imenuje za svojo ambasadorko. Letos je njena najtesnejša prijateljica slovenska pisateljica, pesnica, režiserka in prevajalka, ki ustvarja tako za otroke kot mladino, Bina Štampe Žmavc. Nanjo je še posebno ponosna, saj je pred kratkim prejela visoko pesniško nagrado zlatnik poezije. V Pikini deželi jo bo sprejela v sredo, 26. septembra, zvečer ob 19.30 pa bo v mali dvorani Doma kulture Velenje priredila pogovor s svojo častno gostjo.