Žur za male in velike

Uvodna prireditev letošnjega Poznopoletnega festivala, ki ga že vrsto let organizira javni zavod Mladinski center Šmartno ob Paki, je uspela. »To je bil žur za male in velike,« so bili pogosti komentarji po končani prireditvi.

»Če bi pred prireditvijo dejala, česa si želimo organizatorji, lahko po njej brez skromnosti rečemo: Ne bi si mogli želeti boljšega,« je dan po dogajanju pod šotorom in ob prireditvenem prostoru za Hišo mladih dejala direktorica javnega zavoda Mladinski center Šmartno ob Paki Mirjam Povh. Pri tem je imela najbrž v mislih število obiskovalcev, ki je – v primerjavi z lansko uvodno prireditvijo festivala – marsikoga prijetno presenetilo. Razlog za zadovoljstvo sta bila zagotovo vrvež in ponudba na stojnicah letošnje novosti – poznopoletne tržnice. Ponudba je vabila po nakupih domačih dobrot, slastnega peciva in pekovskih izdelkov, spominkov … Sredi tržnice se je vila dolga kolona otrok, ki so čakali na poslikavo obraza. Prava gneča je bila še pri napihljivih igralih, pri srečelovu, večje zanimanje od običajnega je bilo za streljanje z lokom – ena od veščin, ki so jo pripravili člani domačega Društva tabornikov Rod Hudi potok. Pod kozolcem je dišalo po slastnem golažu, ki so ga v okviru koštiljade pripravili člani Društva za šport in rekreacijo Klub 81 Šmartno ob Paki, po sladkih dobrotah šmarškega turističnega društva, člani omenjenega društva tabornikov pa so na koštiljadi ponujali chilli con carne.

Danes bo ob 20. uri v okviru Poznopoletnega festivala pod šotorom pri Hiši mladih nastopila glasbena skupina Batista Cadillac.