Zlata priznanja za plesalke Plesnega studia N

Velenje, 19. novembra – Plesni studio N Velenje, ki se redno udeležuje območnih plesnih revij Velenjski plesni oder, ki jih pripravlja JSKD OI Velenje, je nastopil na Festivalu plesne ustvarjalnosti ŽIVA 2022 z dvema koreografijama Nine Mavec Krenker. Meduze, ki so jih odplesale plesalke skupine za sodobni ples srednja 1 (Klara Cigler, Blažka Dornik, Neja Dvoršak, Zarja Kukovec, Ajda Meža, Hana Mušič, Ana Novak, Jedrt Poles, Iza Uratnik) in Letos ne jočemo, skupina za sodobni ples srednja 2 (Živa Centrih, Šela Gojevič, Najle Kadyrova, Zala Katanec, Neža Kikec, Nika Novosad, Lara Zavrela), so bile na festival izbrane skozi sistem selekcije (območna revija, regijska revija). Za obe koreografiji je Plesni studio N Velenje prejel zlato priznanje.

Že 8. oktobra je skupina za sodobni ples 2 (Lusi Borovnik, Tinkara Bračun, Kim Čuk, Iva Kralj, Evelin Mohorko, Ela Nadvežnik, Sofia Rotovnik, Aya Nina Zaplatič, Zala Zečiri) Plesnega studia N Velenje nastopila na mini festivalu otroških plesnih skupin Pika miga 2022, s koreografijo Nine Mavec Krenker Muhice, za katero so prav tako prejeli zlato priznanje.

Vsa tri zlata priznanja so nagrada za dobro delo mentoric in ustanoviteljice Plesnega studia N Velenje Nine Mavec Krenker. Plesni studio N Velenje, ki je septembra stopil v 30. sezono delovanja, spada v sam vrh ljubiteljskega slovenskega sodobnega plesa, kar dokazujejo številne nagrade, priznanja, ki so jih plesalke osvojile skozi vsa leta, dokaz za kvalitetno delo pa so tudi plesalke, ki so ples izbrale za svojo življenjsko pot.

Festival plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA je namenjen združevanju idej in plesa ter ponuja presek aktualne plesne ustvarjalnosti izbranih plesnih skupin in posameznikov/posameznic iz vse Slovenije ter z gosti iz tujine.