Želijo si še več uporabnikov

Šmartno ob Paki – V Občini Šmartno ob Paki je skrb za starejše – po mnenju mnogih – na zavidljivi ravni. V ta splet prizadevanj sodi tudi lanski nakup električnega avtomobila za prevoze občanov, starih več kot 65 let, ki sami ne vozijo, nimajo sorodnikov, ki bi jih peljali, imajo nizke mesečne prihodke in slabše povezave z javnimi prevozi. Naložba je stala več kot 35 tisoč evrov, skoraj polovico denarja je lokalna skupnost zanj pridobila v okviru projekta LAS »Mi smo SVETloba«. In kaj je pokazalo poskusno tri mesečno »obratovanje« E-Šmarčana?

Na občinski upravi so povedali, da je električni avtomobil Opel Mokka od septembra do oktobra lani opravil 21 prevozov za 10 različnih občanov – uporabnikov. Vožnje izvaja 5 voznikov prostovoljcev, članov domačega društva upokojencev, ki se jim iskreno zahvaljujejo za njihovo pripravljenost nuditi pomoč svojim sokrajanom.

Večina potreb po prevozu je povezanih z zagotavljanjem zdravstvenih storitev, tako v tukajšnji kot bližnjih občinah, pa tudi daljše prevoze na zdravstvene storitve so že omogočili. »Projekt ocenjujemo kot zelo pozitiven, bi si pa želeli, da bi bilo uporabnikov še več, zato pozivamo vse, ki takšne prevoze potrebujejo, da pokličejo na tel. št. 065 556 888. Zelo dobrodošel pa bo tudi vsak, ki se bo pridružil voznikom prostovoljcem,« še dodajajo na upravi Občine Šmartno ob Paki.