Zbiralna akcija predmetov za izposojevalnico stvari

V začetku aprila bo v Centru ponovne uporabe na Šaleški 2 D zaživela Izposojevalnica stvari, v kateri bodo ponudili souporabo predmetov, ki jih potrebujemo občasno. Tako bomo lahko želeno storitev opravili s pomočjo izposojenega orodja in stvari, hkrati razbremenili družinski proračun, soustvarili manj odpadkov in ravnali bolj trajnostno in odgovorno.

V Centru ponovne uporabe Velenje in v Zbirnem centru Velenje (ZEOS kotiček) od 28. februarja do 22. marca poteka zbiralna akcija delujočih aparatov, orodja in predmetov za souporabo, ki jih lahko tja oddajo podjetja in občani.

Na osnovi ankete o izposojevalnici, ki so jo občani izpolnjevali lani jeseni, je bila oblikovana lista želenih reči za souporabo. Občani bi si najraje izposodili male gospodinjske aparate (globinski, vodni sesalnik, parni čistilec, sušilec sadja), orodja za urejanje zunanje okolice (električne škarje za obrezovanje, freza za sneg, teleskopska žaga), razno orodje (visokotlačni čistilnik, agregat za elektriko, rezalnik za keramične ploščice, akumulatorski vrtalnik), predmeti za piknike in tehnični pripomočki za zabave (mize, klopi, visoke barske mize, set za karaoke, družabne igre, ozvočenje in mešalna miza, projektor in platno, barvni reflektorji in svetlobni efekti), pripomočki za prosti čas (električno kolo, nosilec za kolo, tovorna avtoprikolica, strešni kovček, šotor), pripomočki za ustvarjanje (šivalni stroj).