Vlomi vse bolj pogosti

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)

PROMET

V nedeljo ponoči so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, tujega državljana, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal veliko nad mejo dovoljenega. Omenjenemu je bilo odrejeno pridržanje, ter je bil naslednji dan priveden na sodišče v takojšnji postopek.

V nedeljo zvečer so bili od anonimnega občana obveščeni o prometni nesreči na relaciji Polzela-Velenje. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencema. Preizkus je pri povzročitelju pokazal veliko nad dovoljeno mejo alkohola v izdihanem zraku. Druga udeleženka je bila lažje telesno poškodovana. Zoper povzročitelja bomo podali kazensko ovadbo.

JAVNI RED IN MIR

V petek v večernih urah je natakarica iz lokala v Velenju obvestila, da se pri njih nahaja oseba, ki je močno pod vplivom alkohola in nadleguje goste. Na kraju je bila ugotovljena identiteta kršitelja in zbrana obvestila od prič. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo malo po polnoči so posredovali v lokalu v Velenju zaradi hrupa v lokalu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je glasba iz lokala moti sosede. Zoper najemnico lokala bomo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto zjutraj se je na policijski postaji oglasila občanka in povedala, da se je do nje v trgovini Muller nespodobno vedla znanka, pri čemer ji je izrekla žaljive besede. Zoper kršiteljico bomo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto malo pred polnočjo so pri kontroli lokala v Velenju opravili zaseg prepovedane substance posušenih delcev zelene rastline in kovinski mlinček. Po analizi bomo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

V četrtek popoldan so obravnavali roparstvo tatvino v trgovini v Velenju. Tam je varnostnica pri tatvini zasačila neznanca, katerega je hotela ustaviti in identificirati, vendar jo je ta odrinil in s kraja pobegnil. Osumljenega so policisti že odkrili in bodo zanj podali kazensko ovadbo.

V četrtek popoldan je policiste oškodovanec iz Škal obvestil, da je bil teden dni odsoten in ob vrnitvi domov opazil, da mu je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujena mu je bila gotovina v višini 360 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V petek okoli 13.00 ure je občan naznanil, da mu je neznani storilec poškodoval vozilo. Za storilcem poizvedujemo.

V petek popoldan je oškodovanec poklical in povedal , da je njegova mati opravila spletni nakup v višini 700 evrov pri čemer je bila s strani neznane spletne strani ogoljufana.

V nedeljo popoldan so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je s kamnom razbil steklo na oknu Osnovne šole Miha Pintar Toledo. Za storilcem poizvedujemo.

V preteklem tednu so policisti Policijske postaje Velenje odvzeli prostost 46- letnemu moškemu, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj “Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog” po 1. odstavku, 186 člena Kazenskega zakonika. Policisti so med več mesečno preiskavo, z zbiranjem obvestil, ugotovili, da je osumljenec drogo za preprodajo hranil na različnih mestih, skupnih prostorih, po stanovanjskem bloku. Med preiskavo so policisti zasegli večjo količino različne droge in sicer 3.609 gramov konoplje, 473 gramov amfetamina, 58 gramov kokaina in 36 gramov heroina, ter več različnih pripomočkov za izvrševanje ulične preprodaje drog in več predmetov, ki so bili pridobljeni s preprodajo drog. Osumljenec je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.