Velenju kmalu s praznično podobo in dogajanjem

V ponedeljek, 20. novembra, ob 11. uri bodo na Titovem trgu postavili približno 20 metrov visoko jelko, ki jo je mestu podarila občanka Blažka Planinšek s Kosovelove ceste v Velenju. Novoletna jelka bo v soju prazničnih luči zasijala v petek, 1. decembra, ob 18. uri s koncertom zasedbe Pop Delux band.
Praznični projekt Čarobni december 2023 bo v Velenju potekal ves december. Vse decembrske sobote bo program za najmlajše: otroci bodo lahko v kulturnem domu obiskali praznične predstave, kasneje pa ustvarjali v prazničnih delavnicah. 5. decembra bo najmlajše v Starem Velenju obiskal Miklavž. 9. decembra bo na Cankarjevi ulici Praznični sejem drobnih daril in prazničnih dobrot. 12. decembra bo na Titov trg prispel dedek Mraz (z njim bo poleg palčkov tudi zasedba BePop Ladies), sledili bodo številni obiski v vrtcih, šolah, po krajevnih skupnostih …
Med 18. in 29. decembrom bo v središču mesta, na Titovem trgu, potekala Čarobna promenada (vsak dan od 15. do 21. ure, razen 24. 12.). Na voljo bo praznična gostinska in kulinarična ponudba ter pester program na odru. Ob 16. uri bo vsak dan program za mlajše, vsak večer bo sledil še koncert (ob 18. ali 19. uri) – nekaj imen: Andrej Šifrer, Rebeka Dremelj, Rock Partyzani, Chateau, Nino Ošlak, Karneval band, Sam’s fever … Odrski program pripravljajo tudi osnovne šole, Šolski center Velenje, Glasbena šola Velenje in številna kulturna društva.
Decembra bo kar nekaj zanimivih večjih koncertov: Jureta Pukla v glasbeni šoli (9. 12.), Brine Vogelnik v Centru Nova (16. 12.) in tradicionalni novoletni žur z zasedbo Šank Rock v Rdeči dvorani (22. 12.).
Zadnji dan v letu pripravljajo otroško silvestrovanje (tokrat dopoldne na Titovem trgu, ob 12. uri bodo z otroki odštevali in nazdravili), zvečer vabijo na ogled gledališke predstave Burundanga v izvedbi Gledališča Velenje, na letošnjem silvestrovanju na prostem na Titovem trgu pa bo nastopila Tanja Žagar.
Praznični projekt Čarobni december 2023 vodi Festival Velenje, pri izvedbi pa sodelujejo še drugi velenjski javni zavodi in organizacije.