VELENJSKI RUDARJI BODO ŽE 62. SKOČILI ČEZ KOŽO

Šaleška dolina je zrasla na premogu, ki mnogim daje kruh že skoraj 150 let. Dan rudarjev je za vse, ki so z rudarstvom tako ali drugače povezani, eden največjih stanovskih praznikov v letu. V Premogovniku Velenje ga bodo letos obeležili danes, 1. julija 2023, ob 18. uri, ko bo na Mestnem stadionu Velenje izveden že 62. Skok čez kožo. V rudarski stan bodo sprejeli 36 novincev, čez kožo pa bo ponovno skočila tudi generacija, ki je to prvič storila pred 60 leti. Častni skakalec bo minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer.

Budnice Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje so naznanile praznični dan, ob 17. uri pa se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade Borisa Sotlerja krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev. Po prireditvi bo sledilo že tradicionalno družabno srečanje zaposlenih in upokojencev Skupine Premogovnik Velenje.

Zapora cest: Pot parade bo potekala po Rudarski, Prešernovi, Jenkovi, Kidričevi in Koroški cesti do krožišča pri starem kinu, nato po Cesti na jezero do vhoda na stadion na severovzhodni strani. Omenjene ceste bodo med parado (do vključno 18. ure) zaprte za promet, za nekaj minut pa bo ustavljen tudi promet na vpadnicah na omenjene ceste, in sicer na Tomšičevi, Šercerjevi, Kersnikovi in Aškerčevi cesti.