Velenjske rokometašice končnico odprle z zmago

Rokometašice so minuli vikend vstopile v končnico državnega prvenstva. Na prvem mestu so redni del 1. A ženske rokometne lige pričakovano zaključile rokometašice Krima, ki se bodo s članicami Ajdovščine, Litije in celjskega ŽRK Z’Dežele merile za mesta od 1. do 4. oziroma za naslov prvakinj. Tik pod najboljšo četverico so se po 14 krogih s petimi zmagami in devetimi porazi znašle Velenjčanke, ki se borijo za mesta od 5. do 8. V boju za obstanek so si kot petovurščena ekipa priigrale najboljše izhodišče – v končnico so prenesle šest točk. Minuli vikend so na račun dodale še dve, v gosteh so namreč na tekmi prvega kroga končnice s 23 : 22 premagale Ptujčanke.

Po tesnem prvem polčasu, ki so ga varovanke Snežane Rodič Tamše dobile z 12 : 11, so se v drugem nekajkrat oddaljile na +3. Domačinke so jim vselej znova zadihale za ovratnik, tudi v končnici obračuna so se približale na zgolj zadetek zaostanka. Tik pred koncem so imele tudi priložnost za izenačenje in delitev izplena, a se je z obrambo sedemmetrovke v velenjskih vratih izkazala Neja Žejn, ki je skupaj zbrala 11 obramb. Najboljša strelka Velenjčank je bila z 12 zadetki Nika Priteržnik, petkrat je ptujsko mrežo zatresla Tjaša Smonkar.
V drugem krogu se bodo velenjske rokometašice v Rdeči dvorani pomerile s Krko, obračun je na sporedu v nedeljo, 31. marca, ob 20. uri.