Velenje še naprej mladim prijazna občina

Velenje – Na slovesnosti ob 10-letnici programa Mladim prijazna občina, je Mestna občina Velenje ponovno prejela certifikat Mladim prijazna občina z veljavnostjo do leta 2024. Mestna občina Velenje je nosilec certifikata Mladim prijazna občina že od samega začetka programa. Leta 2012 je kot ena prvih občin v Sloveniji prejela certifikat z veljavnostjo štirih let, ki ga uspešno ohranjajo do danes.

Kot pravijo na Mestni občini Velenje, so v zadnjem obdobju uspešno izvedli številne projekte, ki pomembno vplivajo na še boljšo kakovost življenja; mladim so za 50 odstotkov znižali komunalni prispevek, sprejet je pravilnik o dodeljevanju najemnih stanovanj v najem mladim (razpis bo objavljen v začetku naslednjega leta), več sredstev namenjajo za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujejo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka so povišali za 100 % (sedaj znaša 300 evrov).

Letošnja slovesna podelitev priznanj je potekala pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, ki se je predstavnikom občin zahvalil za požrtvovalnost in trud, ki ju vlagajo, da občani, mladi živijo bolje. Certifikat je v imenu župana Petra Dermola prevzela podžupanja Aleksandra Vasiljević.