Velenje dobiva praznično podobo

S pomočjo krajanov Cirkovc in Šentilja ter mehanizacijo Glušič dvigala, prevozi in storitve so na Titovem trgu postavili 19 metrov visoko jelko, ki jo je mestu podaril Jože Činžar s Splitske ulice na Gorici. 1. decembra bo zasijala v prazničnih lučeh. S koncertom Ines Erbus in Davida Amara na Titovem trgu bo tako narejen uvod v decembrsko praznovanje pod imenom Čarobni december.

5. decembra pride v Staro Velenje Miklavž, 8. decembra pa na Titov trg dedek Mraz. 17. decembra bo v mestnem središču Praznični sejem drobnih daril in dobrot, manjši praznični sejem bo že 3. decembra na Velenjskem gradu, mini šolski bazar pa 20. decembra na Titovem trgu.

Čarobna promenada

19. decembra bodo na Titovem trgu odprli sklop prazničnih dogodkov pod imenom Čarobna promenada, ki bo trajal do 30. decembra, z vmesno prekinitvijo med 23. in 26. decembrom. V sklopu Čarobne promenade se bodo na trgu zvrstili koncerti (med drugimi bodo nastopili The Moonlighting Orchestra, Bilbi, Slavko Ivančič, Pop Delux band, Smooth band, LPS …), predstavitve osnovnih šol, animacije za otroke, poskrbljeno bo tudi za gostinsko ponudbo in praznična presenečenja.

Bogat bo tudi decembrski praznični program v dvoranah in notranjih prizoriščih. Prve tri decembrske sobote bodo v Domu kulture Velenje pripravili Čarobne sobotnice s predstavami za najmlajše, ob nedeljah bodo na Velenjskem gradu brali pravljice.

Galerija Velenje, Knjižnica Velenje, Muzej Velenje, MZPM Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in drugi bodo v decembru priredili več prazničnih ustvarjalnih delavnic.

Pester program z več kot 20 dogodki z obdarovanjem in obiskom dedka Mraza v Šaleški dolini že tradicionalno prireja MZPM Velenje. Bogat glasbeni program pripravlja tudi Glasbena šola Velenje, ki bo v decembru povabila na več prazničnih koncertov.

Kar nekaj decembrskih koncertov se bo zvrstilo tudi v Mladinskem centru Velenje, sicer pa bo cel mesec zanimiv kulturno-umetniški program tudi na odru Doma kulture Velenje. V Muzeju Velenje bodo tudi letos odprli razstavo jaslic, in sicer 3. decembra.

V Rdeči dvorani v Velenju bodo decembra trije večji koncerti, ki jih pripravljajo zasebniki: 2. decembra bo koncert Tragom Olivera, 23. decembra bo nastopila zasedba Šank Rock z gosti, 25. decembra pa Luka Basi z gosti.

Znova silvestrovanje na Titovem trgu

Letos bo po dveh letih prekinitve v Velenju ponovno potekalo silvestrovanje na Titovem trgu. Ob 18. uri se bo začelo otroško silvestrovanje, ob 22. uri pa zabava z zasedbo Rok ‘n’ band.

Praznični projekt Čarobni december 2022 vodi Festival Velenje, pri izvedbi sodelujejo še Mladinski center Velenje, ŠRZ Rdeča dvorana, Zavod za turizem Šaleške doline ter drugi velenjski javni zavodi in organizacije.