Sobotno dopoldne so v Velenjki popestrili čebelarji

Velenje, 27. maja – Sobotno dopoldne so v Velenjki popestrili čebelarji, ki so obiskovalcem na različne načine približali čudoviti svet čebel, njihovo vlogo pri opraševanju in pomembnost čebelarstva za okolje. Na stojnicah so čebelarji delili svoje znanje in izkušnje, pripravili nekaj demonstracij in degustacij ter ponudili svoje izdelke.

Predstavljali so se Čebelarstvo Čanč (Anica in Franc iz Plešivca), Čebelarska družina Vinska Gora, Čebelarsko društvo Mlinšek, Čebelarska družina Ravne Šoštanj in člani čebelarskega krožka OŠ Gustava Šiliha Velenje, ki so pred kratkim na Državnem tekmovanju mladih čebelarjev osvojili nekaj priznanj. Na dogodku, ki ga je vodila Jasmina Škarja, je sodelovala tudi ekipa Radia Velenje, posvečen pa je bil seveda svetovnemu dnevu čebel, 20. maju. Čebelar Peter Bricman je poudaril, da med vsemi izdelki ljudje še vedno najpogosteje posegajo po medu in da delo čebelarjev ni enostavno, saj je donosnost odvisna od številnih dejavnikov. »Zato pa je pomembno ozaveščanje, spoznavanje čebelarstva in njegovega pomena.«

Sobotno dopoldne so v Velenjki popestrili čebelarji, ki so obiskovalcem na različne načine približali čudoviti svet čebel, njihovo vlogo pri opraševanju in pomembnost čebelarstva za okolje. Na stojnicah so čebelarji delili svoje znanje in izkušnje, pripravili nekaj demonstracij in degustacij ter ponudili svoje izdelke. Predstavljali so se Čebelarstvo Čanč (Anica in Franc iz Plešivca), Čebelarska družina Vinska Gora, Čebelarsko društvo Mlinšek, Čebelarska družina Ravne Šoštanj in člani čebelarskega krožka OŠ Gustava Šiliha Velenje, ki so pred kratkim na Državnem tekmovanju mladih čebelarjev osvojili nekaj priznanj. Na dogodku, ki ga je vodila Jasmina Škarja, je sodelovala tudi ekipa Radia Velenje, posvečen pa je bil seveda svetovnemu dnevu čebel, 20. maju.