Vabljeni v kulturne hrame

V četrtek, 8. februarja, na dan slovenskega kulturnega praznika, bodo v Muzeju Velenje odprli svoja vrata in povabili obiskovalce k brezplačnemu ogledu muzejskih in galerijskih razstav. Med 10. in 18. uro si bo brezplačno mogoče ogledati muzej na Velenjskem gradu, Hišo mineralov v Starem Velenju in Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. V Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju bodo ob 11. uri pripravili javno vodenje, prav tako se bodo lahko obiskovalci javnemu vodenju pridružili ob 16. uri v Hiši mineralov v Starem Velenju.

Na praznični dan se bodo s stojnicami na Velenjskem gradu predstavljali lokalni ustvarjalci in rokodelci, ob 15. uri velenjski muzealci vabijo na Grajsko čajanko s predstavitvijo pravih čajev ter kulture pitja čaja, ob 11. uri pa na druženje s člani Šaleškega literarnega društva Hotenja, s katerimi so ob Prešernovem dnevu pripravili priložnostno razstavo z naslovom Tebi, brat moj.

Ta teden ste kar dvakrat vabljeni v Vilo Mayer: ob Prešernovem dnevu v četrtek, 8. februarja, od 10. do 16. ure, v soboto, 10. februarja, pa ob 10. uri. Poleg vile in zbirk si lahko ogledate Napotnikovo upodobitev Franceta Prešerna iz leta 1931, relief z naslovom Prešeren in Netka.
Festival Velenje, Plesni studio N in ZKD Šaleške doline pa vas v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri vabijo v Galerijo Velenje, kjer bodo besede izbranih pesnikov, avtorjev 25. številke Hotenj popestrili gibi plesalcev Plesnega studia N. Nastala je predstava Hotenja v plesu.