Vabilo za reprezentančno akcijo tudi Drobežu

Moška članska rokometna reprezentanca se bo prvo nedeljo v marcu zbrala na pripravah pred kvalifikacijskima obračunoma za evropsko prvenstvo 2024 proti Črni gori. Selektor Uroš Zorman je na novinarski konferenci razkril seznam 21 rokometašev, ki so prejeli vabila za reprezentančno akcijo. Ob imenih, ki so grb z državnim dresom nosila januarja na Poljskem in v času priprav na prvenstvo stare celine – Jože Baznik, Urban Lesjak, Nejc Cehte, Tadej Mazej, Domen Makuc, Jure Dolenec, Aleks Vlah, Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Staš Slatinek Jovičić, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Rok Ovniček, Borut Mačkovšek, Grega Krečič, Domen Novak in Stefan Žabić – so tokrat vabilo prejeli tudi Urh Kastelic, Jernej Drobež in Nik Henigman.

»Vabila v reprezentanco sem zelo vesel. To je dokaz, da sem na pravi poti in da dobro delam. Na pripravah bom dal vse od sebe in se maksimalno potrudil. Do reprezentance pa moramo še dobro delo narediti z ekipo, na naslednjih dveh težkih tekmah,« se je vabila razveselil velenjski rokometaš Jernej Drobež.

Rokometni praznik
»Nadaljujemo kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo, čakata nas dve tekmi proti Črni gori. Pričakujem, da bomo nadaljevali tam, kjer smo končali na svetovnem prvenstvu in naredili še kakšen korak naprej. V kadru ni večjih sprememb glede na zadnje veliko tekmovanje,« je  na novinarski konferenci povedal selektor Uroš Zorman. »Večina rokometašev se bo reprezentančnemu taboru priključila v ponedeljek, imeli bomo torej čas za dva treninga, nato pa nas čakata pot in tekma, zato večjih sprememb ne bo. Vemo, da nas na gostovanju čaka polna dvorana in vroča atmosfera. Vsak vrhunski športnik živi za takšne tekme, polne tribune pa pričakujemo tudi v Bonifiki. Ta teden bo rokometni praznik,« je še dodal.

Rokometaši se bodo v nedeljo, 5. marca, zbrali v Ljubljani. V prestolnici bodo trenirali do srede, nato se podajajo v  Črno goro, kjer se bodo z gostitelji pomerili v četrtek, 9. marca, ob 18.00. V petek se bodo vrnili v domovino, 12. marca, ob 18.30 jih namreč v Kopru čaka še drugi obračun s Črnogorci.