Novinci skočili v rudarski stan

Velenje, 2. julija – Jutri je 3. julij, praznik rudarjev. Skupaj z njimi praznuje vsa Šaleška dolina. Osrednja slovesnost, že 56. Skok čez kožo je potekal danes. Po starem običaju so v rudarski stan sprejeli 46 novincev. Večtisočglavo množico je uvodoma pozdravil predsednik Uprave Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob.

Nanizal je nekaj rezultatov, ki jih je uspelo Premogovniku Velenje doseči v letu od lanskega praznovanja dneva rudarjev kljub zahtevnim razmeram. Tako so v prvih šestih mesecih tega leta tako v Premogovniku Velenje kot na ravni celotne skupine poslovali pozitivno. S tem so pokazali, da se zavedajo, da je bilo zniževanje vseh stroškov nujen ukrep, podpis dogovora o obvladovanju stroškov dela pa velik dosežek, saj pomeni iskanje skupnih rešitev za uspešno sanacijo celotne skupine. Tudi proizvodnja premoga je bila skladna z začrtanim planom.

Svečana prireditev se je začela na Titovem trgu v središču Velenja, od koder je parada uniformiranih rudarjev pod vodstvom komandanta mag. Matjaža Koželja krenila proti mestnemu stadionu. Po osrednjem dogodku se je srečanje zaposlenih v Skupini Premogovnik Velenje in upokojencev nadaljevalo ob mestnem stadionu.