V petek dopoldan Dan zdravja na Cankarjevi ulici

7. april, svetovni dan zdravja, bomo v Velenju obeležili v petek, 5. aprila, dopoldan na Cankarjevi ulici s prireditvijo Dan zdravja. Na 15 stojnicah se bodo predstavila številna društva s področja zdravja in preventive. Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje bo predstavil preventivne presejalne programe DORA, ZORA in SVIT. Na voljo bodo brezplačne meritve s področja zdravja in preventive – meritve krvnega tlaka, nasičenosti s kisikom in testiranje za funkcijsko manjzmožnost. Svetovale bodo diplomirane medicinske sestre s specialnimi znanji, ki delujejo v referenčni ambulanti Zdravstvenega doma Velenje.

Ob 8.30 vabijo občane in občanke na skupinsko telovadbo z velenjsko podružnico Šole zdravja. Brezplačna svetovanja, meritve in koristne nasvete bo strokovno osebje podajalo od 8. do 12. ure.
Na Cankarjevi ulici se bodo predstavila društva: Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje, Društvo za boj proti raku Velenje, Hospic, območni odbor Velenje, Območno združenje Rdečega križa Velenje, Društvo Invalid Konovo, velenjska podružnica društva Šola zdravja, Društvo Sončnica, Društvo bolnikov z osteoporozo Šaleške doline, Društvo diabetikov Velenje, Združenje multiple skleroze SAŠA regije, Šaleški koronarni kluba Velenje in Prvi posredovalci.

Na stojnicah bodo tudi strokovni sodelavci Komunalnega podjetje Velenje, ki bodo predstavljali sistem izposoje koles BICY, obveščali o pitnikih Šaleški biser. Športno-rekreacijske površine (sprehajalne poti, kolesarske poti, fitnesi na prostem, športna igrišča …), ki so v mestu na voljo za brezplačno uporabo, bodo predstavljali sodelavci Športne zveze Velenje. Zavod za turizem Šaleške doline bo promoviral električna kolesa, ki jih bodo lahko obiskovalci tudi preizkusili na prilagojenem poligonu, na voljo bo tudi tricikel, ki je namenjen gibalno oviranim osebam.
V sklopu ponudnikov mestne tržnice in mestnih gostinskih lokalov bo na voljo tudi ponudba lokalne zdrave prehrane in zdravih napitkov. Ponudniki mestne tržnice bodo pripravili še bogatejšo ponudbo. Na dogodku bodo obiskovalcem podelili tudi simbolične nagrade.