V Luciferju tudi dietičen sladoled

Kavarna Lucifer in vinski bar Angel sta dodobra obogatila gostinsko ponudbo središča Velenja z novimi ponudbami, ki so vedno nekaj posebnega, tako kot čokolade, predvsem pa pralineji in tortice, po katerih so znani po vsej Sloveniji, pa tudi na tujem.

Lučo Žgank, ki je skupaj s partnerico Jano lastnik lokala, nenehno razmišlja, kaj v ponudbi še obogatiti, kaj še dodati. Že nekaj tednov obiskovalce navdušujejo z odličnim sladoledom, ki ga ponujajo iz »starega sladolednega vozička«, zdaj pa so postavili ob kavarni še čisto pravi sladoledni vrt, s prvovrstnimi poletnimi dobrotami.

O tej dopolnitvi je veliko razmišljal, potem pa spoznal mlado Velenjčanko Saro, sicer geologinjo, ki je zadnja leta preživela na Novi Zelandiji in se tam naučila priprave različnih napitkov, osvežujočih jedi in sladoledov iz svežih sestavin sadja in zelenjave. To jo je tako navdušilo, da želi to delati tudi tukaj v Velenju. In že dela! Srečali jo boste v novem sladolednem vrtu pri kavarni Lucifer.

»Sestavine morajo biti sveže, razmerja mešanja pa ta prava. To so podobno kot pri pripravi koktajlov, velike skrivnosti, ki jih v kulinariki ne izdajamo,« pravi Sara, ki je navdušena nad sladolednim vrtom, to navdušenje pa s prijaznim nasmehom na obrazu, deli tudi obiskovalcem.

Glede na to, da je med njihovimi gosti tudi vse več obiskovalcev, ki imajo različne alergije (med drugim na gluten, laktozo) so poskrbeli tudi zanje. V ponudbi je tudi sladoled brez teh sestavin.