V končnici zadišalo po preobratu

Rokometaši Velenja Gorenja so v sedmem krogu prve slovenske rokometne lige vknjižili šesti komplet točk in zadržali mesto na vrhu razpredelnice. V Rdeči dvorani so tokrat ugnali Koprčane, ki so varovancem Zorana Jovičića v končnici srečanja povzročali nemalo preglavic.

Prvi polčas je minil v znamenju Velenjčanov, ki so že zgodaj prevzeli vajeti in po uvodnih desetih minutah povedli s 7 : 3. Največjo zalogo golov so si priigrali v 18. minuti, ko so vodili že s sedmimi zadetki naskoka (11 : 4), visoko prednost pa so zadržali vse do odmora (17 : 11).

Tudi na začetku drugega polčasa je dišalo po zmagi domačinov, ki so se večkrat oddaljili za sedem zadetkov (18 : 11, 19 : 12, 22 : 15), a na videz varna prednost jih je uspavala, kar so znali izkoristiti njihovi tekmeci s Primorske. Ti so deset minut pred koncem svoj zaostanek stopili na 22 : 24, še resneje pa zmago velenjskih rokometašev ogrozili nekaj minut kasneje, ko so se približali na zgolj zadetek (25 : 26). Vse do zadnjega so pritiskali, nato pa v izdihljajih srečanja, ko strel Andraža Makuca ni našel poti do velenjskega gola, zapravili priložnost za izenačenje in točki prepustili gostiteljem (27 : 26).

»Imeli smo veliko nihanj skozi celotno tekmo. Na koncu smo s slabšim napadom dovolili, da se nam Koprčani približajo na zadetek. Tekmo smo naredili napeto, kljub temu pa smo veseli novih dveh točk,« je po srečanju povedal velenjski kapetan Emir Taletović. »Po slabem prvem polčasu smo se drugi polčas pobrali ter začeli z boljšo igro v napadu in v obrambi. Poskusili smo tudi z igro 7:6, ki nam je stekla in tako smo lovili zaostanek. Na koncu smo se približali na zadetek zaostanka in imeli napad za izenačenje, ki nam ga ni uspelo uspešno realizirati. Menim, da smo predvsem v drugem delu tekme pokazali dobro igro,« pa je dejal Bor Breznikar, ki je za koprsko zasedbo zbral šest zadetkov. Prav toliko jih je na strani Velenjčanov dosegel Enej Slatinek Jovičič.

Pred reprezentančnim premorom – med 29. oktobrom in 5. novembrom je na sporedu prvi del priprav za nastop na evropskem prvenstvu – ose čaka še obračun 8. kroga. To soboto, 28. oktobra, bodo v Rdeči dvorani gostili zasedbo Dobove. Na parket se po kratkem oddihu znova vračajo 8. novembra, ko se bodo na domačih tleh v šestnajstini finala Pokala Slovenije pomerili z rivali iz Trebnjega. Z nastopi v prvi slovenski rokometni ligi bodo nadaljevali 11. novembra na koroško-šaleškem derbiju v Slovenj Gradcu.