V Hotelu Paka trenutno le en okuženi

V soboto so umrli še trije bolniki s covidom-19, kar pomeni, da je v Sloveniji skupno za posledicami epidemije novega koronavirusa umrlo 53 ljudi. Opravili so nekaj manj testov kot običajno, in sicer 572 ter ugotovili 17 novih okužb. Skupno se je torej število okuženih povzpelo na 1205.

Po podatkih NIJZ so na območju Zahodno Štajerske regije potrjene okužbe v 23 občinah. Število okuženih se je v zadnjih 24 urah povečalo za 2 osebi in jih je na območju ZŠ regije skupno 260. Največ okuženih je na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem DSO, skupaj 154. V vseh 33 občinah ZŠR se izvaja dežurstvo oz. delovanje občinskih štabov CZ v dnevnem času. Danes je bilo skupaj angažiranih 208 pripadnikov sil ZRP na območju Zahodno Štajerske.

V Splošni bolnišnici Celje je bil en sprejem in en odpust bolnika, sprejeti bolnik iz DSO Šmarje je umrl. Na oddelku COVID je devet bolnikov in šest bolnikov na intenzivni negi, skupno je v bolnišnici 15 bolnikov.

V DSO Šmarje pri Jelšah je stanje stabilno, vsak dan imajo več ozdravelih. Po podatkih NIJZ se v zadnjih 24 urah število okuženih povečalo za eno osebo. Danes je pomoč pri oskrbi v DSO izvajalo 19 oseb.

V hotelu Paka je trenutno nastanjena ena oseba, dvema pa je včeraj potekla 14 dnevna karantena in sta bili napoteni domov.