V drugem polčasu strli upor Koprčanov

Foto: RD Koper

Rokometaši Gorenja Velenja imajo v boju za prvaka tudi po petkovem gostovanju na Primorskem vse niti v svojih rokah. Z 31 : 27 so v 20. krogu državne rokometne lige premagali Koprčane, ki so sicer pred tedni skalp v domači Bonifiki vzeli aktualnim državnim prvakom iz Celja. Da znajo biti neugoden tekmec, so Primorci pokazali že v prvem delu sezone, ko so se v končnici obračuna v Rdeči dvorani po visokem zaostanku povsem približali Velenjčanom in na koncu izgubili s 25 : 26. Nemalo težav so osam povzročali tudi v uvodnih minutah tokratnega srečanja. Velenjski strateg Zoran Jovičić je minuto odmora zahteval še pred polovico prvega polčasa, njegovi varovanci so namreč zaostajali za 5 (4 : 9). Posredovanje je zaleglo, gostje so se približali na 9 : 10, tudi na odmor so odšli z golom zaostanka (15 : 16).

Bolj udarno so odprli drugi polčas, ko so ujeli pravi ritem in se oddaljili na +5 (23 : 18). Visoka prednost je zadostovala za mirnejše nadaljevanje srečanja in vnovičen popolni izplen. Najboljši strelec os je bil s šestimi goli Enej Slatinek Jovičić, po pet sta jih dosegla Teo Jezernik in Ibrahim Haseljić. »Vedeli smo, da tekma v Kopru ne bo lahka. Celje je pred nekaj tedni tu pustilo točke in pričakovali smo težko tekmo. Dobro smo se pripravljali in vseh šestdeset minut odigrali po naših najboljših močeh. V prvem polčasu smo se malo lovili, nato pa ujeli ritem in z dobro obrambo prišli do novih dveh točk. Hvala tudi vsem našim navijačem, ki so nas danes podprli,« se je kapetan Emir Taletovič (zbral je 13 obramb) obrnil še k Šaleškim graščakom, ki so velenjske rokometaše spremljali tudi na Obali.

Po dvajsetem krogu na vodilnem položaju ostajajo Trebanjci, ki so minuli vikend z 38 : 31 ugnali Slovan. Pred Velenjčani – ti so odigrali tekmo manj – imajo 2 točki naskoka, štiri pa pred Celjani, ki so v nedeljo prepričljivo ugnali Dobovo (45 : 29), a so iz boja za naslov prvaka bržkone izpadli že po porazu v Velenju. Nedavno se je aktualnim državnim prvakom iz knežjega mesta izmaknila še pokalna lovorika, kar je botrovalo odstopu Alema Toskića. Mesto glavnega trenerja je zasedel Klemen Luzar.