Učenci Osnovne šole KDK Šoštanj so razred z najbolj čistimi zobmi v regiji

Pod okriljem Stomatološke sekcije Slovenije je v letošnjem šolskem letu potekalo že 38. tekmovanje za čiste in zdrave zobe ob zdravi prehrani. Po dveh letih premora zaradi epidemije se je tekmovanje letos zopet vrnilo v vse osnovne šole ter šole in zavode za otroke s posebnimi potrebami. Vanj so vključeni učenci od prvega od vključno petega razreda.

Namen tekmovanja je spodbujanje učencev k skrbnemu izvajanju ustne higiene in s tem preprečevanju ustnih in zobnih bolezni. V naši regiji tekmujejo učenci vseh osnovnih šol v občinah Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki, kar predstavlja 14 osnovnih in podružničnih šol ter Center za vzgojo in izobraževanje. Skupno je letos tekmovalo 142 razredov oziroma 2.610 učencev in učenk.

Letos si je naziv regijskega zmagovalca v skrbi za čiste in zdrave zobe ob zdravi prehrani prislužil 3. A razred Osnovne šole Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj, z razredničarko Anito Plamberger, kar je velik ponos za učence, razredničarko in celotno šolo. Učencem, razredničarki in izvajalkam vzgoje za ustno zdravje bo dogodek zagotovo ostal v lepem spominu, učenci pa so obljubili, da bodo še naprej skrbeli za svoje zobe in spodbujali vrstnike, da se splača potruditi za zdravje zob.

Zmagovalci so bili 30. maja na prav posebnem sprejemu za skrbne učence iz vse Slovenije. V Hali Tivoli so najprej uživali ob nastopu plesno akrobatske skupine Dunking Devils in zabavne skupine Polkaholiki, nato pa je sledila podelitev nagrad, ki sta jih učencem podeljevala vodja tekmovanja primarij Matej Leskošek in bivši predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.