Turbulentna sezona za Knape

Tudi drugoligaški ples je minuli vikend dočakal svoj konec, ki je razveselil predvsem navijače Rogaške, kamor se po 30 letih vrača prvoligaški nogomet. Slatinčani, ki so večji del sezone preživeli na vrhu lestvice, kjer so se nekajkrat izmenjali s štajerskimi konkurenti iz Kidričevega, so na zadnji tekmi v Krškem z zmago (2 : 0) namreč potrdili naslov državnih prvakov in se ob podpori številnih navijačev, ki so pripotovali na stadion Matije Gubca, razveselili uvrstitve med najelitnejšo nogometno konkurenco.

Aluminij, za katerega je bil usoden že poraz proti Primorju v predzadnjem krogu, je tako na sklepnem obračunu proti Krki (2 : 2) ostal brez možnosti za skok na vrh in se bo za povratek med elito z devetouvrščenim prvoligašem iz Nove Gorice boril v kvalifikacijah. Svojo pot v prvi ligi je po štirih sezonah že zaključil Tabor iz Sežane, ki bo okrepil drugoligaško tekmovanje, iz katerega sta, kot je bilo znano že nekaj tednov pred koncem prvenstva, izpadla zadnjeuvrščena Krško in Dob. Na dnu lestvice so se tekom sezone karte sicer večkrat povsem premešale, a so se nogometaši Brinja in Triglava, ki so se večkrat znašli v coni izpada, še pravi čas izvili iz škripcev.

Rudar sezono zaključil s porazom

Precej pestro je bilo letošnje prvenstvo tudi v taborih Krke in Ilirije, ki sta bila pred nekaj krogi še v igri za drugo mesto, a tempu vodilne dvojice nista uspela slediti. Nogometaši Krke so tako sezono končali na četrtem mestu, prav v zadnjem krogu so se prednje povzpeli Ljubljančani, ki so se zmage veselili na velenjskih tleh.

Nesoglasja z investitorji

Velenjčani so v sezono vstopili z visokimi cilji in ambicioznimi željami, a so se te kaj kmalu razblinile. Nekajkrat so se nevarno približali coni izpada, boj za najvišja mesta pa se je tako ob številnih težavah prelevil v boj za obstanek. Po nezavidljivem začetku sezone so sicer začasno pokazali drugačen obraz in se po prihodu Adnana Zildžovića, ki je na trenerskem stolčku zamenjal Simona Dvoršaka, le nekoliko prebudili, a kratek preblisk ni rešil težav na igrišču, še manj težav ob njem. Tudi slednjih pa, kot je po koncu sezone dejal predsednik kluba, Dajan Pavlović, ni bilo malo, klub je namreč prekinil sodelovanje z investitorji in se znašel v novi finančni krizi.

Več v Našem času, št. 21, ki je izšel 25. maja 2023.