Tudi včerajšnje popoldansko neurje ni prizaneslo Šaleški dolini.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je včeraj zabeležila približno 2218 dogodkov, na območjih regijskega centra Celje so zabeležili 577 klicev, na območju Slovenj Gradca pa 58.

Območje občine Velenje je sinoči nekaj po 18. uri zajelo močno neurje z močnimi vetrovi in padavinami. Razkrito je nekaj streh stanovanjskih in gospodarskih objektov ter podrtih dreves, ki so poškodovali komunalno in prometno infrastrukturo. Podrtih je tudi nekaj električnih drogov, zaradi česar je motena dobava električne energije. Neurje je močno poškodovalo vilo Rožle in nekaj osnovnih šol. Med 15:00 in 15:30 je v Velenju padlo 31,1 mm dežja, kar je povzročilo tudi poplavo na cesti skozi drevored pri Sončnem parku.

Tudi v Šoštanju je veter podiral drevesa, poleg tega je dež zalil številne kleti, med drugim tudi Vilo Mayer, garderobe šolske telovadnice, garažo v Pilon centru, zalilo je tudi proizvodni obrat Rednak. Na delu so gasilci vseh štirih prostovoljnih društev, katerim se je pridružil tudi župan Boris Goličnik, skupno so popoldan bili na več kot 30 intervencijah. Kar nekaj območij je bilo nekaj časa brez električne energije, zato so ves čas na delu tudi delavci elektra. Pridni delavci že sanirajo škodo, ki je ne bo mogoče odpraviti na hitro.

V Celju je zaradi posledic neurja aktiviran štab civilne zaščite, ki koordinira posredovanje gasilcev v celjski občini. Tam so sunki vetra razkrili strehe stanovanjskih in gospodarskih objektov ter objektov splošnega družbenega pomena, poškodovali komunalno in cestno infrastrukturo ter podirali drevesa.

Pohvala vsem prizadevnim gasilcem in prostovoljcem, tako v Šaleški dolini, kot tudi na Koroškem, v Savinjski regiji, Zasavnju in v vseh ostalih slovenskih regijah.