Tudi s Primorske praznih rok

Velenjski Rudar, ki se je po dobri tretjini letošnjega prvenstva znova znašel v coni izpada, se je na rezultatsko krizo odzval z menjavo trenerja. Klub je po visokem porazu z Nafto (1 : 5) prekinil sodelovanje z Adnanom Zildžovićem, na trenerski stolček pa je sedel Simon Sešlar, nekdanji slovenski reprezentant, ki je večji del igralske kariere odigral v Celju in Mariboru. Novi strateg Velenjčanov je nazadnje vodil prav mladinsko ekipo Celjanov, pred tem je bil nekaj časa tudi glavni trener celjske članske zasedbe. V preteklosti je vodil še Dob, Brežice, Nafto, Aluminij in Dravinjo, bil pa je tudi športni direktor Olimpije.

»Takoj, ko je vodstvo kluba prekinilo sodelovanje z nekdanjim trenerjem, so stopili v stik z mano. Ni bilo neke posebne filozofije, jaz klub poznam že od prej, vem, da so pogoji za delo tukaj dobri in da so ljudje v klubu ambiciozni. Imajo dober načrt za prihodnost, višje cilje, kakršni so tudi moji, zato odločitev za izziv, da postanem del mozaika pri ustvarjanju neke bolj pozitivne zgodbe, ni bila težka,« je svoj prihod v Šaleško dolino pokomentiral Sešlar, ki se mu je pridružil tudi novi pomočnik trenerja Marko Križnik.

V drugem polčasu brez pravega odgovora

Simon Sešlar je svoj debi dočakal v soboto, ko so se Knapi na Primorskem pomerili z nogometaši Dekanov. Tudi pod novo taktirko so ostali brez točk in vknjižili že sedmi poraz v letošnji sezoni. Prvi del srečanja so z minimalno prednostjo sicer dobili – v 33. minuti je bil z bele točke natančen Jure Matjašič – a so domačini v drugem polčasu poskrbeli za preobrat. Vodstvo Rudarja je v 55. minuti izničil Kebba Suso, v novih težavah pa so se Velenjčani znova znašli le nekaj trenutkov kasneje, ko je bil po drugem rumenem kartonu izključen Žiga Dajčman. Domačini so izkoristili igralca več in po zadetku Nika Fortune prvič na srečanju tudi povedli (2 : 1). V 75. minuti je še drugič v polno meril Suso (3 : 1), pet minut pred koncem srečanja, ko so Velenjčani ostali še pred pordečelega Mira Bakule, pa je zmago Primorcev z enajstih metrov potrdil kar domači vratar Darko Gabrić (4 : 1).