Tudi letošnji DMK navdušili

V Velenju se vsako leto v maju že 31. let odvija festival Dnevi mladih in kulture, ki ga organizira Šaleški študentski klub (ŠŠK). Festival privablja številne obiskovalce iz Velenja in okolice, prebudi duha mladosti, umetnosti in športa ter ponuja edinstveno izkušnjo za vse generacije.

Letošnje festivalsko dogajanje se je odvijalo na različnih lokacijah med 12. in 28. majem. V sklopu festivala so izvedli 10 festivalskih dogodkov. Prvi vikend sta jim zaradi dežja odpadla dva dogodka, Drive-in kino in paitball, ki pa so ju prestavili in tako uradno zaključujejo festival 3. junija, ko na velenjski Visti pripravljajo Paintball.

Prvi vikend pa so kljub dežju izvedli Basket turnir v dvorani ŠCV. Drugi vikend je v celoti uspel. Napolnili so Letni kino ob Škalskem jezeru z dogodkom Elekto open air: Impulz, kjer so vrteli elektronsko glasbo, v klubu eMCe plac je ekipa Gledališča Velenje odigrala predstavo Večerja za generale, v Sončnem parku so ustvarjali na painting session, pred Kulturnim domom pa je navdušil Magic Aleksander. Pripravili so tudi Drive in kino na velenjski Visti, ki je navdušil. Obiskovalci so si iz več kot 80 avtomobilov ogledali filmsko klasiko Umazani ples.

Zadnji vikend je minil v znamenju dveh koncertov, v Sončnem parku so kotalkali na ritme Abba tribute benda Abba Mia, v Letnem kinu pa je navdušila znana velenjsko-mariborska hip-hop naveza Velebor ter koprska raperka Masayah. V nedeljo je Staro velenje pokalo po šivih na Stand upu, kjer so obiskovalce nasmejali Gašper Bergant, Rok Škrlep in Vid Valič.