Tu so zimske počitnice!

Prihodnji teden bodo imeli učenci in dijaki našega območja zimske šolske počitnice. Žal kaže, da bodo za tiste, ki bodo ostali v dolini in v domačem kraju, bolj spomladanske in brez užitkov na snegu, a to ne pomeni, da je lahko mladim dolgčas. Tradicionalno so številni zavodi pripravili zanje številne aktivnosti.

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje šolarje od 6. leta starosti dalje od ponedeljka, 26. februarja, do petka, 1. marca, vabi v Vilo Rožle, kjer bodo vsak dan med 10. in 13. uro pripravili pester počitniški program aktivnosti. Ta je zasnovan tako, da vabijo le otroke brez spremljevalcev. Izdelovali bodo hranilnike za ptice in jih obesili po Sončnem parku, se posvetili severnim medvedom, se igrali z volno in gumbi, v duhu recikliranja izdelovali zapestnice iz različnih materialov ter ob čaju igrali družabne igre.

Festival Velenje otroke vabi na kino predstave, v sredo pa v malo dvorano Doma kulture na cirkuško delavnico in v četrtek na gledališko delavnico, obakrat ob 10. uri.

Med 9. in 17. uro vabi v svojo družbo v Središče mladih in otrok tudi Mladinski center Velenje, kjer obljubljajo zabavo, ustvarjalnost, družabne in športne igre, ples in petje ter tudi kaj za pod zob.

ŠRZ Rdeča dvorana in Športna zveza Velenje pripravljajo v Rdeči dvorani in na Bazenu Velenje pester, zanimiv in zabaven športni program za otroke od 6. do 12. leta starosti, neodvisno od njihovega predznanja različnih športnih panog (pri plavanju lahko uporabljajo rokavčke).

Šaleški študentski klub vabi dijake vsak dan ob 17. uri v eMC plac k ustvarjanju iz gline, družabnim igram, spoznavanju kulinarike tujih dežel ter razmišljanju o izzivih s področja okolja.

Pestro bo med 10. in 13. uro tudi v Planetu generacij AZ Ljudska univerza Velenje, kjer obljubljajo, da otrokom ne bo dolgčas.

Muzej Velenje v času zimskih počitnic vabi otroke in mlade do 18. leta ob 10. uri na brezplačne oglede razstav na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov v Starem Velenju in Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.

Knjižnica Velenje pripravlja v dopoldanskem času tridnevne zimske robo počitnice (od srede do petka).

V Šmartnem ob Paki se bodo aktivnosti odvijale v dvorani Marof ali v prostorih Hiše mladih od 10. do 12. ure, prvi počitniški dan pa tudi od 15. do 18. ure, ko bodo udeleženci ustvarjali na inovativen in poučen način v delavnici lego robotike. V četrtek in petek bo na programu zimsko športno ustvarjanje z Lukom in Klemnom, sredi tedna delavnica z naslovom Presenečenje za mamice. Ves čas bodo otrokom na voljo tudi družabne igre.

Naj bodo počitnice brez zvezkov in šolskih knjig, a učljive in zabavne skozi ustvarjalnost, druženje in gibanje!